napísal/a Sima222, počet videní: 1514
Jednoduchý recept na lasagne.
500 g | mleté mäso |
2 ks | cibuľa |
2 strúčiky | cesnak |
750 ml | paradajkový pretlak |
100 ml | červené víno |
250 ml | mlieko |
2 lyžice | hladká múka |
40 g | maslo |
lasagne - cestoviny | |
soľ | |
korenie | |
bazalka | |
olej | |
strúhaný syr (parmezán) |
Mäsová zmes:
Na oleji podusíme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso a podusíme. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Pridáme paradajkový pretlak, červené víno, posypeme bazalkou podľa chuti a uvaríme.
Bešamelová zmes:
Na panvici roztopíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania opražíme (ako pri zásmažke). Pridáme mlieko a uvaríme nie moc hustú omáčku. Bešamelovú omáčku nalejeme na hotové ragú a zmiešame.
Na dno pekáča dáme mäsovú zmes a prekryjeme s vopred predvarenými lasagnami, takto striedame, kým sa neminú všetky ingrediencie. Vrstvenie ukončíme mäsovou omáčkou. Posypeme strúhaným syrom a dáme piecť na cca 170 st. cca 30 minút. Môžeme pridať ešte vrstvu syra a dáme na krátko zagrilovať.